Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Alanya'nın Toslak, Emişbeleni ve Yeniköy mahallelerinde 12 bin 500 dekarlık tarımsal alanın sulanması için Yeniköy Mahallesi'nde Delice Çayı üzerinde baraj yapılması için ilk kazmayı 2015 yılının Temmuz ayında vurdu. DSİ'nin 2015 yılında yapımına başladığı Yeniköy Baraj Projesi'nin temeli Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik'in katıldığı törenle 2015 yılının Ekim ayında atıldı. 

DSİ'nin yaptığı ihaleyi 24 milyon 888 bin TL'ye alan müteahit, ekonomik sorunlar nedeniyle Yeniköy Baraj Projesi'ni yarıda bıraktı. Yarım kalan Yeniköy Baraj Projesi'nin tamamlanması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ihale yaparak, söz konusu projeyi 720 günde tamamlama sözü vermişti. TOKİ'nin 2020 yılında açtığı ihaleye rağmen kazanan şirketin ise Yeniköy Baraj Projesi'nin inşa edildiği bölgeye gelmediği öğrenildi. 

Bakan Çavuşoğlu'na seslenen vatandaşlar, "Bakan Bey, 2017 yılında projenin tamamlanıp, 12 bin 500 dekarlık alandaki çiftçinin tarlasının suya kavuşacağı sözünü vermişti. Bakan Bey'in sözünün üzerinden tam 6 yıl geçti ama ne baraj tamamlandı, ne de tarımsal sulama sorunu çözüldü. 2 bin 226 gündür tamamlanması yılan hikayesine dönen Yeniköy Baraj Projesi, tamamlanacak mı yoksa bu haliyle bırakılacak mı? Bu konuda ilgililerden bir açıklama yapmalarını istiyoruz" dediler