Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi ‘’ bilgilendirme toplantısına katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla tüm Türkiye’de uygulanan ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ bilgilendirme toplantısı Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon merkezinde gerçekleştirildi.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat , Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, STK’lar ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Saygıdeğer katılımcılar öncelikle hepinizi selamlıyorum. Bugün burada İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ bilgilendirme toplantısı için bulunuyoruz. Türk toplumunda geleneksel olarak aileyi çekip çeviren sözü geçen her zaman kadın olmuştur. Çocukların ne hissettiklerini neler yaşadıklarını en iyi anlayan anneler olmuştur. Bu proje çocukların zararlı alışkanlıklara ulaşmasını önlemede kadın ve aileleri etkin olarak kullanmayı amaçlayan bir projedir. Bir çocuğun zararlı alışkanlıklar edinmesi aileyi, toplumu ve tüm herkesi etkiler. Zararlı alışkanlıklar Emniyetin, Jandarmanın sadece asayiş operasyonları ve denetimleriyle çözülecek bir sorun değildir. Burada her insana, birime, kuruma ve STK’lara mutlaka görevler düşüyor. Bu anlamda STK olarak bu sorumluluğu üstlenen Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Biz Alanya’daki tüm kurumlar olarak Müftülükle, Milli Eğitimle, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızla ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ bilgilendirme çalışmalarını yürütüyoruz yürütmeye de devam edeceğiz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından Alanya Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından katılımcılara ‘’ En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ kapsamında narkotik suçlarla mücadele, madde bağımlılığı ve uyuşturucu maddeler, Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA) konularında bilgilendirme ve sunum yapılarak toplantı sona erdi.