İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ve teknik personeller kadın üreticileri seralarında ve tarlalarında ziyaret ederek Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladılar. İlçe Müdürü Rüzgar, ziyarette Kadın çiftçiler ile sohbet ederek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Rüzgar, üretimin her aşamasında önemli görev üslenen tüm kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günün’ünde her zaman olduğu gibi serasında ve tarlasında ziyaret ederek bu özel günlerini kutlamak için geldiklerini söyledi. 

Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, “kadın çiftçilerimizin tarlalarda alın teri ve gayreti çok büyük. Kadın çiftçilerimiz tarım ve üretimde önemli bir rol oynamakta. Kadın üreticilerimiz tarım üretiminin her aşamasında. Bir yerde tarım varsa mutlaka kadın var. Üretim ve bereket vardır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgınının tarımın önemini bir kez daha ortaya çıkarttı. Pandemi döneminde tarımla yatar, tarımla kalkar olduk. Pandemi döneminde insanlar evlerinden dışarıya çıkmadı ve her yer kapandı. Kapanmayan tek nokta üretim ve tarım oldu. Bu süreçte tüm kadın çiftlerimiz her zaman olduğu gibi önemli bir rol oynadı.  Onlara üretime ve tarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.