Toplamda 586 sporcunun mücadele ettiği son gün gerçekleştirilen kriteryum yarışlarında büyük erkekler 34 km (20 tur), master 20,4 km (12 tur), yıldız b erkek 17 km (10 tur), genç erkek 30,6 km (18 tur), yıldız a erkek 27,2 km (16 tur), minikler kadın-erkek 8,5 km (5 tur), yıldız a-b kadın 17 km (10 tur), genç- büyük kadın 20,4 km (12 tur) yarıştırlar.

Büyük erkeklerde birinci Samet Bulut, ikinci Mehmet Kanat ve üçüncü Süleyman Uğurcu oldu. Büyük kadınlarda birinci Azize Bekar, ikinci Sevim Gerçek ve üçüncü Mehlika Elmalı oldu. Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Ayak Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Sunkur ve organizasyon yetkilileri verdi.

BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI EMİN MÜFTÜOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu; “Burada Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, İlçe Spor Müdürlüğümüz hepsi büyük katkı sağladılar. Emniyetinden jandarmasına kadar bütün Alanya bu işe sahip çıktı. Hepsine teşekkür ederim. Benim adıma 5 yıl aradan sonra ilk sezon yarışım. Bu vesileyle önümüzdeki 3 yıl daha Türk bisikletini olimpiyatlara ve dünyaya taşımak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, “SEZONUN İLK YARIŞININ ALANYA’ DA YAPILMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sporun Başkenti Alanya'da gerek dışarıda gerek salonlarda tüm sporun altyapısı hazırlanabilecek ve organizasyonlar yapılabilecek bir düzeye geldi. Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun sezonun ilk organizasyonunu Alanya'da yapması ve üç günlük organizasyonun şehrimizde dolu dolu geçmesi bizi son derece mutlu etti. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Bisiklet Federasyonu’na, Kaymakamlığa, İlçe Spor Müdürlüğüne ve Belediye Spor Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür organizasyonların çıtayı daha da yükselterek şehrimizde, ülkemizde yapılmasını temenni ediyoruz. Biz de seve seve bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” dedi.