Alanya Belediyesi’nin olağan aylık meclis toplantılarının Ağustos ayı oturumu, Alanya Kültür Merkezi’nde alınan COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) önlemleri ile birlikte Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tüm Alanyalıların ve İslam aleminin geride kalan Kurban Bayramı’nı kutlayarak, Alanya Belediyesi olarak kentin huzur ve güvenliği için bayram boyunca 7 gün 24 saat aralıksız çalıştıklarını belirtti.

 “KALBİMİZİ MERSİN’DE BIRAKTIK”

Mersin’in Mut ilçesinde yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerler için üzüntülerini paylaşan Başkan Yücel, “Hazin olayda hayatını kaybeden ve vatanımızı korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Milli Eğitim personeli ve sivillerin bulunduğu minibüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden öğretmen ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

“LÜBNAN HALKINA GEÇMİŞ OLSUN”

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Yücel, “Lübnan halkının başı sağolsun. Umuyorum ki ölü sayısı artmaz ve bu felaket geride kalır” dedi.

“KIBRIS HAREKÂTININ ŞEHİT VE GAZİLERİNİ MİNNETLE ANIYORUM”

“Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yılı dolayısıyla dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’i saygıyla anıyorum” diyen Başkan Yücel, “Kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. 24 Temmuz 1923'te imzalanan 'Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“AZERBAYCAN’A KARŞI YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUM”

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilime ilişkin ise Başkan Yücel, “Dost ve kardeş Azerbaycan’a karşı Ermenistan tarafından yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Vatanını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum” dedi.

SREBRENİTSA KATLİAMINI LANETLİYORUM”

“Tarihin acı ve utanç sayfalarından biri” olarak nitelendirdiği Srebrenitsa Soykırımı hakkında ise Başkan Yücel, “Srebrenitsa katliamının 25. yıl dönümünde hunharca katledilen Bosnalı şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Avrupa’nın göbeğinde herkesin seyirci kaldığı bu katliamı lanetliyorum. Unutulan her soykırım tekrarlanır. Biz unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A AYASOFYA TEŞEKKÜRÜ

Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması hakkında ise Başkan Yücel, “Ayasofya Camii’nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının tüm İslam Alemine ve bu kararı hasretle bekleyen tüm Müslüman kardeşlerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbimize hamdolsun. Cumhurbaşkanımıza ve bu kararın alınmasında emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÜRKMEZER’E TEBRİK

Alanya Kaymakamlığı görevine atanan ve geçtiğimiz hafta itibariyle mesaiye başlayan Dr. Fatih Ürkmezer'e görevinde başarılar dileyen Başkan Yücel, Hatay Antakya Kaymakamlığı'na tayin edilen Mustafa Harputlu'ya da Alanya’ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edip, yeni görev yerinde başarılar diledi.

“KADINA ŞİDDETE KARŞI ORTAK TAVIR SERGİLENMELİ”

“Ülkemizde kadına, çocuğa, hayvanlara yönelik şiddetin bu şekilde korkunç bir şekilde artması hepimizi endişelendirmektedir” diyen Başkan Yücel, “Özellikle kadın cinayetlerinin sayıları her gün artarak devam etmektedir. Pınar Gültekin adlı üniversite öğrencisinin çok vahşice katledilmesi bizleri derin bir şekilde üzmüştür. Kadına yönelik işlenen tüm suçları şiddetle kınıyorum. Pınar Gültekin’i katleden caninin en ağır şekilde ceza almasını diliyorum. Sadece geçtiğimiz Temmuz ayında 26 kadının öldürülmesi bu sorunun ne kadar ciddi boyutlara geldiğini gözler önüne sermektedir. Kadına şiddetin son bulmasını sağlayacak yasal ve adli düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. Aynı zamanda fert fert ve hep birlikte şiddete karşı durarak, ortak tepkimizi göstererek bu sorunu ortadan kaldırmak için mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Başkan Yücel konuşmasının devamında şu satırbaşlarına değindi: “Büyük Taarruz’un 98. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı saygıyla, şükranla, rahmetle anıyorum. Kanlarıyla destan, inanmışlıklarıyla tarih yazarak bize bu vatanı bırakan tüm şehitlerimize, elleri öpülesi ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

“ALANYASPOR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTMAYA DEVAM EDİYOR”

Süper Lig’i 5. sırada tamamlayarak Avrupa Kupası’na katılım hakkı elde eden Alanyaspor’umuzu canı gönülden kutluyorum. Ayrıca tarihimizde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı göstererek bu gururu ve heyecanı bizlere yaşatan turuncu yeşil sevdamızın kıymetli yönetimine, değerli teknik heyeti ve başarılı futbolcularına şükranlarımı sunuyorum. Yeni sezonda da bizlere nice başarılar yaşatacaklarından şüphe duymuyor, takımımıza hem Avrupa’da hem de ligde başarılar diliyorum.

“ESKİSİNDEN DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Tüm dünyayı etkileyen ve 700 binden fazla kişinin ölümüne neden olan COVID-19 Pandemisi ile ülke olarak mücadele etmeye devam ediyoruz. Normalleşme sürecinden sonra vatandaşlarımızın salgının bittiği algısına kapılıp, eski normal yaşantısına geri dönmesi dolayısıyla maalesef Alanya’mızda, Antalya’mızda ve ülkemizde vaka sayıları istenmeyen şekilde artmıştır. Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum; artık eskisinden da daha dikkatli davranmak zorundayız. Kalabalık ortamlara girmemeli, sosyal mesafeye dikkat etmeli, maske takmalı ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymalıyız.

Özellikle 4 günlük bayram tatili dolayısıyla kentimizde artan yoğunluk sonrası önümüzdeki süreci biraz kendi kabuğumuza çekilerek geçirmeliyiz.

“ÖNEMLİ OLAN HALK SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ”

Alanya Belediyesi olarak pazar yerleri, marketler, restoranlar, sahiller, berber ve kuaförler, turizm işletmeleri gibi insan sirkülasyonun yoğun olduğu tüm alanlarda zaten devam eden denetimlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın ve Kaymakamlığımızın yönergeleri doğrultusunda kurallara uymayanlara da gerekli ceza ne ise yazmaktan imtina etmeyeceğiz. Bizim için insanımızın sağlığı ve huzuru her şeyden önemlidir.

“BANA BİR ŞEY OLMAZ DÜŞÜNCESİNDEN KURTULMALIYIZ”

Bu zor ve sıkıntılı süreci hep beraber birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Şu an belki hiçbirimiz bir yakınımızı bu hastalıktan dolayı kaybetmedik o yüzden de bize bir şey olmaz diye düşünüyor ve tedbirlere uymuyoruz. Ama eminim başka şehirlerde yaşayan tanıdıklarınızın yaşadığı acıları duyduk, doktorlarımızın hayatlarını nasıl kaybettiğine ekranlardan şahit olduk.  Onların yaşadıklarını bizim yaşamayacağımızın garantisi yok. O nedenle ateş bizim ocağımıza düşmeden gerçekleri idrak edelim, kurallara uyalım.

“ESKİYE DÖNMENİN TEK YOLU YENİ KURALLARI UYGULAMAK”

Alanya’nın ve Antalya’nın güçlü bir sağlık altyapısı var. Ancak doktorlarımız, sağlık personelimiz çok yoruldu. Hem sağlık sisteminin aşırı yük binmeden rahatça çalışabilmesi hem de sağlık personelimizin biraz nefes alabilmesi için de tedbirlere uymaya ihtiyacımız var. Biliyorum aylardır zorlandık, birbirimizi özledik, eski kalabalık günlerimize dönmek, rahatlamak istiyoruz. Ancak bilmeliyiz ki; şu an ne kadar çok kurallara uyar, kendimizi ve yakınlarımızı izole edersek o kadar çabuk eski günlerimize döneriz.

“ALANYA’NIN HUZUR VE GÜVEN İMAJINA GÖLGE DÜŞÜRMEYELİM”

Her zaman söylediğim gibi Alanya dünyanın en huzurlu ve en güvenli yeridir.  Alanya’mızda hep birlikte huzurla güvenle hep yaşayabilmek için kurallara uyalım. Lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Bizlerin sağlığı için görev başında hayatını kaybeden tüm sağlık personeline ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gece gündüz demeden hayatlarını riske atarak çalışan doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yine pandemi dolayısıyla yoğun şekilde çalışan güvenlik ve emniyet güçlerimize, kamu çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.”

“ALANYA BELEDİYESİ SIFIR ATIK ÇALIŞMASINDA ÖNCÜ”

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Sıfır Atık Yönetmeliği’ne Kent Konseylerinin de dahil edilmesinin ardından konsey olarak Belediyeye verebilecekleri tavsiye kararlarını meclis üyeleri ile paylaştı. Özcan, sıfır atık noktasında halkın bilinçlendirilmesi, atık uygulamalarının yaşam tarzı haline getirilmesi, belediye kanadıyla özellikle çocukların bilinçlendirilmesi ve yetişkinlere yönelik verilebilecek seminerlerle atık yönetiminin genişletilmesi konularında önerilerde bulundu. Kent Konseyi Başkanı Özcan, Alanya Belediyesi’nin hâlihazırda Türkiye’ye örnek projeler yürüttüğünü, bu alanda da kendisini aldığı ödüllerle ispatlamış olduğunu ifade etti. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir de Alanya genelinde 12 bin 120 adet atık toplama kutusu olduğunu belirterek rakamı daha da yukarılara çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Özcan’ın konuşmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddelerinin de tamamlanmasının ardından Alanya Belediyesi Ağustos ayı meclis oturumu tamamlandı.