Alanya'da siyasi partiler ve STK'lar, Atatürk'ün ölümünün 83'ncü yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayımladılar

Alanya'da siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83'ncü yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayınladılar. 

KİM NE DEDİ?
MUSTAFA TOKLU (AK Parti Alanya İlçe Başkanı): Vefatının 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.

MUSTAFA TÜRKDOĞAN (MHP İlçe Başkanı): Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkansız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır. Zor şartlarda bu aziz vatanı kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu mücadele sonunda Türk Milleti'nin karakteristik yapısına en uygun olan Cumhuriyeti bizlere armağan ve emanet etmişlerdir. Millet olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83. yılında onun eksikliğinin hüznünü yaşamaktayız, Türk Milleti'ne bıraktığı emanetleri ve mirasları, bazı iç ve dış mahfiller ve siyasiler tarafından istismar edilmeye çalışılsa da dünya milletlerinin takdirle karşıladığı emanetler, Türk Milleti ve Türk Gençliği tarafından ilelebet korunacak, hafızamıza kazınılan ilkeler dünya durdukça yaşamaya devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk, kendisini aziz milletimize adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş tarihi bir kişiliktir. “Benim Yaradılışımda Bir Fevkaladelik Varsa Oda TÜRK Olarak Dünyaya Gelmemdir.” diyen Büyük TÜRK Milliyetçisi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Veciz Sözleri, Cumhuriyetimizin ve Türk Milletinin varlığı ve sürekliliği açısından da bir güven kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yılını idrak ederken, rahmet, minnet ve dualarla anıyor, başta silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun... 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!.

COŞKUN KARADAĞ (CHP İlçe Başkanı):  10 Kasım;  dünyanın saygı duyduğu, büyük bir önderin kuruluşun ve kurtuluşun lideri MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ölümünün 83. yıldönümüdür. TÜRK milletinin her bir ferdinin ATATÜRK’ün ilke ve devrimlerini savunması ve koruması vatandaşlık görevi olduğu kadar büyük bir onur meselesidir. O, sadece TÜRK milletinin değil, dünyadaki mazlum ve  ezilmiş milletlerin de yol göstericisi, önderi olmuştur.
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir, benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kafidir. Benim naçiz vücudum elbet  birgün toprak olacaktır ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİ İlelebet payidar olacaktır." demiştir. ATAMIZI ölümünün yıldönümünde özlem ve saygı ile anıyorum.

ALPER ARIKAN (İYİ Parti İlçe Başkanı): "Ölürse ten ölür, canlar ölesi değil." Sözü ile bütünleşen; fikirlerinin ve devrimlerinin sonsuza kadar yaşayacağı, Türk'ün kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 83. yılı.
10 Kasım 1938, o günü yaşamasak da her 10 Kasım'da Türk Milleti'nin yaşadığı acıyı, burukluğu manevi olarak yaşıyoruz. Her 10 Kasım'da sanki eksik kaldığımızı hissediyoruz. Aynı zamanda ise bizlere bıraktığı miras ve düşünceler, yol gösterici fikirleri için minnet ediyoruz. 
O ki Anafartalar'da, Sakarya'da, Dumlupınar'da düşmana göğsünü siper etmiş, yedi düvele karşı gelerek bizlere bir vatan emanet etmişti. O ki, yenilikçi ve medeni fikir sistemlerini oluşturmuş, hiçbir rehavete kapılmadan halkına demokrasi hediye etmişti. 
Biz evlatları ise söz veriyoruz: fikirlerinden, inkilaplarından ve izinden asla ayrılmayacağız. Benimsediği ve uğrunda mücadele verdiği Türk Milliyetçiliği fikir sistemini ilelebet yaşatacağız. Bıraktığı vatanı namus bilecek, aldığımız her nefeste müdafaa edeceğiz. 
10 Kasım 2021; Atamızın bedenen aramızdan ayrılışının 83. yılındaMavi Gözlü Dev'i rahmet, minnet ve dualarla anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz...

MEHMET ŞAHİN (Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 83. Yıldönümünde bir kez daha sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

NURİ DEMİR (Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı): Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhun şaad olsun.
Seni çoook özlüyoruzzz (Alanya Şoförler Odası Başkanı):

RECEP ÇALIŞ: Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 83.’üncü yılında, saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. 

Levent Uğur (Kestelspor Kulübü Başkanı): "Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Milletimizin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

ALANYASPOR KULÜBÜ:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.