Alanya'nın 30 yıllık hayali olan Akdağ Kayak Merkezi'ni hayata geçirmek için Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ilk adımı atması sonrası Alanya'da yeni gelişmeler yaşanıyor. Başkan Yücel'in talebi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yakınan takibi sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Akdağ Kayak Merkezi Projesi'nin inşa edileceği bölgeye dün gönderdiği uzman kişilerden oluşan ekip, bugün Akdağ'ın zirvesine çıktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Belediye Meclis Üyesi Arif Tok, Ali Rıza Kayacı, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin'in de katıldığı Akdağ'da incelemelerde bulunan Bakan Kurum'un görevlendirdiği ekip, söz konusu bölgede çığ düşmesi olup, olmayacağına ilişkin ayrıntılı bir şekilde incelemelerde bulundu. Akdağ konusunda rapor hazırlayacak olan heyet, 'Akdağ'da çığ düşmesi yaşanmaz' yönünde rapor vermesi halinde Akdağ'da önemli bir adım daha atılmış olacak ve Akdağ konusunda süreç daha da hızlanacak. 


Gazi Üniversitesi'nden Doçent Doktor Önder Koçyiğit ve  Öğretim Görevlisi Erhan Tekin ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Akdağ Kayak Merkezi'nin inşa edileceği bölgede çığ düşüp, düşmeyeceğine ilişkin incelemelerde bulunduklarını açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, "Bakanlığın görevlendirdiği alanında uzman isim olan Tekin ve Koçyiğit, bölgede çığ riskine karşı inceleme yaptı. 13 kilometrelik yürüyüş ve incelemenin ardından rapor hazırlanıp, hem belediyemize hem de bakanlığımıza sunacaklar" dedi.