Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Cumhuriyetimizin 97'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Ürkemezer mesajda şu ifadeleri kullandı:
"Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı destansı Kurtuluş Savaşı zaferinin hemen arkasından zaferi taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 97. Yıldönümünü yaşamanın heyecanı ve onuru içindeyiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün “Benim En Büyük Eserim” dediği ve kurarak gençliğe emanet ettiği, egemenliği millete devrettiği bir rejim olan Cumhuriyetimizi 97 yıldır her yıl geliştirerek ve büyüterek bu günlere getirmenin milletçe gururunu yaşamaktayız.
Binlerce yıllık köklü devlet geleneğimiz sayesinde her geçen gün daha da güçlenerek büyüyen demokrasimiz ile hem bölgemize ve hem de dünyaya umut olmaya devam ediyoruz.
Tüm dünyanın mazlumları için bir umut ışığı olmamızın özünde, milletimizin dürüstlüğü, kadirşinaslığı, vicdanı, kahramanlığı ve birçok özelliklerinin yanında, elbette milli egemenliğe dayanan mükemmel bir rejim olan Cumhuriyet yönetimi bulunmaktadır.
Bu hissiyat ve fikirlerle; Aziz yurdumuzu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Alanyalı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."