Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını kapsamında hem üyelerinin, hem de odanın ekonomik yönden ciddi bir gelir kaybına uğradığını açıkladı. 2019 yılının aynı dönemine göre odanın ciro bakımından en az 400 bin TL gelir kaybına uğradığını açıklayan Başkan Çalış, "Üyelerim siftahsız bir şekilde evlerine döndü. Bu süreçte üyelerimi gördükçe içim kan ağlıyordu. Çünkü bizim üyemiz her şeyden önemli. Onların maddi ve manevi sıkıntısı varsa bizim o koltukta gönül rahatlığıyla oturmamız imkansızdı. Ve biz de bu dönemde odamızda onlara bir yararımız olsun diye çırpındık, elimizden geldiği kadar her konuda yanlarında olmaya çalıştık" dedi. 

Pandemi süresince 55 taksi durağı ve 883 ticari taksinin dezenfekte edilmesi konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını açıklayan Başkan Çalış, "Bir iki kere üyelerimiz taksilerini ücret karşılığında dezenfekte ettirdi. Daha sonra Alanya Belediyesi, dezenfekte için taksicilerimize yardımcı oldu. Onun dışında Oda Yönetimi olarak aldığımız ilaçları taksi durak başkanlarına vererek, taksicilerin de kendi taksilerini ilaçlamasını istedik. 8 haftada 883 taksi ve 55 tane durağımızda kendi dezenfektesini kendi yapıyor. Bunun içinde oda olarak 50 bin TL'ye yakın ödeme yaptık. Yani pandemi sürecinde 50 bin TL'ye yakın üyelerimize bir katkımız oldu" dedi. 

Alanya'da 1700 üyeye 8 bin 500 tane maske dağıttıklarını da ifade eden Çalış, "Bu kapsamda herkesi sosyal mesafe, maske kuralı ve hijyen şartlarına uygun hareket etmeye davet ediyorum. Çünkü bu iş çok ciddi. Bu Corona Virüsü illetini topyekün mücadele ederek yenip, eski günlere döneceğimize inanıyorum. Bu hastalık, 'Bana bulaşmaz' demeyin, önleminizi mutlaka alın. Çünkü bu hastalığa yakalanan birisi olarak tüm Alanyalıları uyarıyorum."