Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı. Kaymakam Ürkmezer mesajında şu ifadeleri kullandı:
 "Tarihi büyük zaferlerle dolu aziz milletimizin adeta yeniden dirilişinin ve bağımsızlık fikrinin simgesi olan,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki ordumuzun 30 Ağustos 1922’de kazandığı eşsiz zaferimizin 99. Yıldönümünü kutlamanın kıvancını yaşamaktayız. 
19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakılan ulusal bağımsızlık meşalesinin yol gösterdiği milli direniş ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinin sonunda kazandığımız yüce bir zaferdir 30 Ağustos Zaferi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordumuzun 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruzla başlayarak 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle sonuçlandırdığı bu büyük zafer, milletimiz için önemli bir dönüm noktası olmasının yanında ezilen ve bağımsızlığından yoksun bırakılmak istenen tüm mazlum milletler için de  ilham ve yol gösterici olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle; bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum."