KERİM TOKSÖZ YAZDI:


Türk siyaseti kadar Alanya siyaseti de gündemi belirliyor, bir dakikada gündemi değiştiriyor. Türkiye'de genel seçim kadar Alanya'daki seçim de çok önemli. Elbette 2023'te bir Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız. Ondan 9 ay sonra da yerel yönetimleri seçmek için sandık başına gideceğiz. 2024 seçimi çok hareketli geçecek gibi gözüküyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin'in, 'Belediye Başkanlığı'na adayım' dememesine rağmen aday gibi sokağa inip, çalışmalara başlamasıyla Alanya siyaseti hareketlendi. 
Gökbel'de ambulans sorununu çözen, Gökbel'de Sağlık Ocağı'nı tadilat yaptırıp, hizmete açılmasını sağlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya'da mahalle muhtarlarının da ziyaret edip, derdini anlattığı bir isim oldu. 
Alanya'da muhtarlar ve vatandaşlar, Alanya Belediyesi'nin yapacağı hizmetler için Adem Murat Yücel'in kapısını çalarken, devletin Alanya, Antalya ve Ankara'daki bürokrasiden bitecek işi içinde Mehmet Şahin'in kapısını çalıyor. 
Mehmet Şahin'in sokağa inmesi aslında vatandaşların da işine geldi bir anlamda. Çünkü Mehmet Şahin'in tanınırlık oranı yüzde 5 iken, hem kendini tanıtma anlamında hem de iş bitiriciliğini kanıtlama anlamında yerel seçimler içinde sahaya inmesi, bunu fırsat bilen vatandaşlar da işlerini de kolayca çözdürebiliyor. 
Mehmet Şahin bugün sadece ALTSO Başkanlığı yapan bir isim değil, bir Milletvekili gibi, iktidarın İl ve İlçe Başkanı gibi çalışıyor adeta. 
Tabiki Mehmet Şahin'in bürokrasideki iş bitiriciliği de tesadüf değil çünkü. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun en yakın dostu ve çalışma arkadaşı. 
Devletin zirvesindeki Mevlüt Çavuşoğlu'nun gücü de Mehmet Şahin'in arkasında. 
Tabiki seçime 3 yıldan az bir kala Mehmet Şahin, herkese kapısını açtı. 
Artık ALTSO Başkanı gibi değil, Belediye Başkan Adayı gibi çalışıyor. 
Elbette herkesin bir hesabı vardır. Sokakta, 'Mehmet Şahin hangi partiden aday olacak' diyorlar. 
Herkes bu soruyu soruyor ama Mehmet Şahin, İYİ Parti ile dirsek temasında. 
İYİ Partililer ile arasında bir sıcak temas var. Şahin ile İYİ Parti arasında bir sevgi bağı oluştu.
Eğer 2023'teki seçimlerde Cumhur İttifakı yeniden kazanır ve AK Parti iktidara gelirse, MHP'nin Alanya'daki adayı yeniden Adem Murat Yücel olur. 
Cumhur İttifakı, Adem Murat Yücel'i aday göstereceğine göre, Mehmet Şahin de İYİ Parti'den aday olabilir. 
Mehmet Şahin'in İYİ Parti'den aday olmasına Bakan Çavuşoğlu nasıl bakar, seçimlerde nasıl bir yol haritası belirler. 
Tabiki bunu ilerleyen zamanlarda hep birlikte bekleyip göreceğiz. Şu bir gerçek ki Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin ilkeleri doğrultusunda hareket eder ve Cumhurbaşkanı'nın göstereceği adaya her zamanki gibi destek olur. Yani kendi partisinin adayını bırakıp, Mehmet Şahin'i asla ve asla da desteklemez.  
Ancak Mehmet Şahin'in, İYİ Parti'den aday olması Mevlüt Çavuşoğlu için çok bir şey değiştirmez. 
Çünkü Mevlüt Çavuşoğlu'nun tek amacı 2024 seçimini de kazanmaktır. 
Eğer Adem Murat Yücel'e karşı Mehmet Şahin'in İYİ Parti'den aday olup kazanması da Mevlüt Çavuşoğlu'na bir şey kaybettirmez. 
Çünkü Mehmet Şahin, İYİ Parti'den aday olur ve seçimi de kazanırsa, merkezi iktidarda da AK Parti olursa Mehmet Şahin, Çavuşoğlu ile ayrı yol yürümez, ayrı bir hedefe de koşmaz. İYİ Parti'nin adayı olarak girip, kazandığı seçimlerden 3-5 ay gibi bir süre geçtikten sonra AK Parti'nin yolunu tutar. 
Türkiye'de ve Alanya siyasetinde bunların yaşanması da normaldir.