Kaymakam Ürkmezer mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayısta Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yaktığı ve aziz milletimizin tarih sahnesinde şahlanarak yeniden ayağa kalktığı bağımsızlık destanımızın başlangıcıdır 19 Mayıs. Bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak ve bağımsızlığımızın temellerini atmak üzere Samsun’a gidişinin 103. Yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla yaşamaktayız.
Bu anlamlı günün Atatürk tarafından gençlerimize hediye edilmesi ve Atatürk’ün ‘’ Bütün ümidim gençliktedir” sözleri gençlerimize emanet edilen bu vatanın,  onların azmi ve tarihten gelen bağımsızlık bilinci sayesinde yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bir ülkenin geleceği o ülkenin genç nesilleri demektir. Gençlerimizin ise aziz şehitlerimizin canları pahasına koruyarak bize emanet ettiği bu vatanı en ileriye taşımak için azimli ve özgüvenli bir şekilde çalışmaları gerekir. Gençlerimizin ülkemizi her alanda geliştirip ileriye taşıyacaklarına inancımız tamdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; geleceğimizin umudu ve teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."